Лестър Сити и лидера Арсенал играят при в сблъсък от 25-я

...
Лестър Сити и лидера Арсенал играят при в сблъсък от 25-я
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лестър Сити 0:1 Арсенал, лисиците търсят изравняването

Лестър Сити и лидера Арсенал играят при в конфликт от 25-я кръг на британската Висша лига. Габриел Мартинели откри в 46-ата минута. Срещата на „ Кинг Пауър Стейдиъм “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

„ Лисиците “ не престават да търсят неизменност в представянето си, откакто в последния кръг позволиха тежа загуба с 0:3 в гостуването си на Манчестър Юнайтед. Тимът заема 14-ата позиция с 24 точки, с четири повече от рисковата зона.

„ Артилеристите “ пък не престават да водят в шампионата с 54 точки, само че имат единствено две преднина пред настоящия първенец Манчестър Сити. Лондончани обаче имат и още един мач пасив по отношение на „ жителите “.

/ /

В днешния ден Арсенал беше изведе от Олександър Зинченко, който беше капитан, в символ на поддръжка към Украйна във връзка годишнината от началото на съветската инвазия в родината на левия краен бранител.

Първият удар след по-малко от минута след началото на дуела. Той бе насочен от титулярния капитан Мартин Йодегаард, който получи подаване от Гранит Джака, отдясно в наказателното поле, само че много неопределено.

В идващите минути гостите постановиха териториален напън и се задържаха в половината на своя конкурент, само че до рискове пред вратата на Дани Уорд не се стигаше.

В 18-ата минута Букайо Сака получи на десния фланг, влезе във вътрешността и шутира към далечния ъгъл, само че в навън.

В 26-ата минута Арсенал откри резултата, откакто вратарят Дани Уорд не съумя да избие по най-хубавия метод топката след центриране от ъглов удар, а на далечната греда Джака върна за Леандро Тросар към границата на пеналтерията, който пое кълбото, бутна си го напред и нанесе страховит изстрел с десния крайник, който приключи в горния ляв ъгъл на стража на „ лисиците “. Ситуацията обаче беше прегледана със системата ВАР и основният арбитър Крейг Поусън анулира гола поради нарушаване против Уорд от страна на Бен Уайт. 

Лестър отговори в 31-ата минута, когато Зинченко подари топката с глава за Тете на центъра, който пък изведе Келеши Ихеаначо самичък против Аарън Рамсдейл, а нигериецът елегантно прати кълбото около него във вратата, само че мигновено беше вдигнат байрак за засада на нападателя, която в действителност я имаше.

Goalless at the interval in ⏱️
— Leicester City (@LCFC)
Арсенал съумя обаче стремително да поведе при започване на втората част. Още преди да е изтекла и 46-ата минута това се случи. Габриел Магаляеш изрита топката напред и се получи подаване за Тросар на левия фланг, който напредна и бутна топката сред краката на Хари Сутер за Габриел Мартинели отляво в наказателното поле. Бразилецът пое добре кълбото и със страховит удар по тревата откри далечния ъгъл на вратата на Уорд за 1:0. При попадението обаче Мартинели беше изритан от Уилфред Ндиди, получи травма и падна на земята, само че в последна сметка не беше нещо съществено и остана на терена. 

Gabigol
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР